Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 07.10.2021

Rolstoelvriendelijke picknickbanken geplaatst

In Oostnieuwkerke en Westrozebeke komen drie nieuwe rolstoelvriendelijke picknick-banken. Het zijn de eerste in een hele reeks. Het gemeentebestuur wil in de toekomst enkel nog rolstoelvriendelijke picknickbanken plaatsen op openbaar domein.

Het Eugène Dermautpark in Staden had er al één, maar nu plaatst de gemeente drie extra rolstoelvriendelijke picknickbanken. Die komen aan de openbare barbecues in de deelgemeenten Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Al sinds 2018 staat er aan het Polderbos en in het Brigidapark een openbare barbecue. Die laatste krijgt binnenkort een nieuwe plaats. Tijdens de geplande werken voor het nieuwe ontmoetingscentrum in Oostnieuwkerke verhuist de openbare barbecue van het centrale park naar de groenzone De Kouter in de Valkstraat. Daar krijgt hij een mooie plaats middenin de woonwijk.

Het begin van een groter verhaal

(Klik op de foto om te vergroten)

De nieuwe picknickbank kreeg alvast zijn vaste stek op De Kouter in afwachting van de komst van de openbare barbecue. Daarmee is de toon voor de toekomst gezet. Het opzet is om voortaan enkel nog rolstoelvriendelijke picknickbanken te plaatsen. Dat doen we door het tafelblad aan te passen, zodat rolwagens vlot kunnen aansluiten aan de zijkanten. Maar ook de ondergrond wordt aangelegd in halfverharding om de bereikbaarheid te verhogen voor rolstoelgebruikers. Het is een kleine ingreep met een groot resultaat. Zo geven we iedereen de kans om samen met buren, vrienden, familie en buurtbewoners te genieten van het openbare groen in onze gemeente.