Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 09.04.2021

Regenboogpad kleurt schoolomgeving Vijfwegen

Op het kruispunt Vijfwegen kreeg de oversteek in de schoolomgeving de regenboogkleuren aangemeten. Niet alleen belangrijk voor de zichtbaarheid van de schoolgaande kinderen, maar ook om aandacht te vragen voor diversiteit en de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners. Het is de eerste van een reeks regenboogpaden die er komen in de gemeente.

Het regenboogpad vervangt het oude zebrapad door een kleurrijk alternatief ter hoogte van de vrije basisschool De Brug! op het gehucht de Vijfwegen. De officiƫle lijnen van een zebrapad worden daarbij aangevuld met tussenlijnen in de kleuren van de regenboog. Zo blijft de oversteekplaats rechtsgeldig en conform de wegcode, maar zorgt het aanwezige kleurenpallet voor extra zichtbaarheid bij de automobilisten. Zo worden ze aangemaand om extra voorzichtig te zijn in de schoolomgeving.

Aandacht voor de LGBTI+-gemeenschap

In 2017 ondertekende Staden het regenboogcharter, een engagement om als bestuur een lokaal regenboogbeleid op poten te zetten. Binnen dat beleid vraagt ze aandacht voor de diversiteit en acceptatie van onder andere lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners (LGBTI+). Want in Staden moet iedereen zich welkom en aanvaard voelen. De aanleg van het regenboogpad en de jaarlijkse deelname aan de internationale dag tegen holebifobie en transfobie kaderen binnen dat regenboogcharter.

De eerste in een reeks

Het is de eerste van een reeks regenboogpaden die er komen in onze gemeente. Het gemeentebestuur heeft de ambitie om, los van de Vijfwegen, nog in elke dorpskern een regenboogpad aan te leggen: Meulenbroekenlaan (Oostnieuwkerke), De Carninstraat (Staden), F. Van Arteveldestraat en Dorpsstraat (Westrozebeke).