Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 26.06.2017

Recordopbrengst Lakosta For Charity geëvenaard

Deze middag vond de plechtige overhandiging plaats van het bedrag dat ik tijdens de Lakosta For Charity 2017 bijeengelopen heb. Dit jaar werd geld ingezameld voor de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen en voor vzw Glek. De 9e editie van Lakosta For Charity bracht evenveel op als in het recordjaar 2016, namelijk €7500. Vandaag had ik de eer om dat geld persoonlijk te overhandigen aan de directie van beide vzw’s in het bijzijn van de ouders van de verongelukte Oostnieuwkerkenaar Benoit Plancke.

Eind 2016 kwam ik in contact met vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) bij gesprekken over verkeersveiligheid in Staden. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen groeide uit het gemeenschappelijk verdriet van enkele ouders die hun kind verloren in een verkeersongeval. De vereniging ondersteunt ouders die dezelfde tragedie moeten ondergaan en brengt lotgenoten met elkaar in contact.

Benoit

In 2016 lieten 320 mensen het leven op Vlaamse wegen. Ook op Stadens grondgebied vielen in het verleden al enkele fatale verkeersongevallen te betreuren. Voor verschillende onder hen staan SAVE-borden op de plaats van het ongeval. Ter herinnering van Oostnieuwkerkenaar Benoit Plancke staat zo’n SAVE-bord op de grens tussen Staden en Roeselare (Diksmuidsesteenweg).

Benoit werd op 23 oktober 2010, de vooravond van zijn 16e verjaardag, op zijn fiets aangereden door een automobilist toen hij op de terugweg was van een thuismatch van KSV Roeselare. 16 maanden later, op 25 februari 2012, stierf hij na al die tijd in coma gelegen te hebben. Het is een tragedie waar Filip en Ann (de ouders van Benoit) zijn broer, andere familieleden en tal van vrienden hun leven lang door getekend zullen blijven.

FullSizeRenderIk ben dan ook bijzonder dankbaar dat Filip en Ann bereid waren om mee, samen met andere leden van het OVK, het ingezamelde geld voor OVK (€5000) in ontvangst te nemen. Voor OVK waren ook Greet Tanghe, de mama van Ward Goemaere (overleden op 23-jarige leeftijd in Diksmuide) en Koen Van Wonterghem (gedelegeerd-bestuurder van OVK), aanwezig. Ook Willy Phlypo, directeur van de Vrije Middelbare School in Roeselare waar Benoit school liep, was aanwezig.

Het ingezamelde geld wordt hoofdzakelijk gebruikt om sensibiliseringsacties van de vzw te financieren.

Vzw Glek

Tot slot, net als vorig jaar zamelde ik ook geld (€2500) in voor “mijn petekind”, de vzw Glek. Twee jaar geleden werd ik peter van die hartverwarmende organisatie die voor kinderen, die (tijdelijk) in een voorziening verblijven, speciale en onvergetelijke activiteiten organiseert.

Volgend jaar jubileumjaar

In de voorbije negen jaar werd intussen €35500 ingezameld. Volgend jaar zijn we reeds toe aan de 10e editie van Lakosta For Charity. Een feestjaar dus, met hopelijk een nieuwe evenaring van de recordopbrengst en wie weet een nog scherpere tijd op de halve marathon dan dit jaar (2u00’30”).

Meer info:

www.ovk.be
www.glek.be
www.lakostaforcharity.be

image1 image2