Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 23.09.2015

Politiezone lanceert RESPECT-campagne

De laatste jaren werd op regelmatige basis door verschillende media gecommuniceerd dat het politiepersoneel steeds vaker geconfronteerd wordt met geweldplegingen tijdens interventies. In functie daarvan werkten vier laatstejaarsstudentes Bachelor in de Maatschappelijke Veiligheid aan de VIVES Hogeschool een project uit. Dat project wordt nu door de politiezone gelanceerd als officiële sensibiliseringscampagne.

De vooropgestelde doelstellingen van de campagne zijn enerzijds de politiepersoneelsleden herwaarderen en anderzijds de burgers én de politiepersoneelsleden bewust maken van de problematiek. Beide zijn een belangrijke actor in het verhaal omdat respect altijd van twee kanten moet komen.

Respect geven, is respect krijgen

Ook ik als burgemeester wil toch duiden op het feit dat agenten meestal in een niet-evidente context (conflictsituaties etc.) moeten werken. Jammer genoeg zijn ze te vaak het slachtoffer van fysiek of verbaal geweld, meestal zonder objectieve aanleiding. Als samenleving mogen we niet aanvaarden dat politiemensen – die er zijn om ons te beschermen en bij te staan – het slachtoffer worden van gelijk welke vorm van geweld. Beter nog: ze zouden op handen gedragen moeten worden.

Ik wil dan ook maximaal mijn steun uitspreken voor de nieuwe sensibiliseringscampagne in onze politiezone en roep iedereen op hetzelfde te doen.

Verslag WTV: http://www.focus-wtv.be/nieuws/politie-arro-ieper-vraagt-met-campagne-meer-respect

2109_800-600 2110_800-600

EFW Agressie tegen politie

Foto: ©eric flamand