Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 08.09.2016

Nu mogelijk: groepsaankoop zonnepanelen

Het gemeentebestuur van Staden communiceerde deze week dat er een groepsaankoop voor zonnepanelen wordt georganiseerd in West-Vlaanderen. Vlaams Minister voor energie Bart Tommelein wil in Vlaanderen het percentage duurzame en hernieuwbare energie optrekken en wil de Vlamingen stimuleren om te investeren in zonnepanelen. Door in te stappen in groepsaankopen wordt het investeren in zonnepanelen overigens goedkoper voor de consument en daar biedt zich op dit moment een unieke kans aan in onze provincie.

Bij een groepsaankoop wordt gezocht naar de leverancier die de beste prijs-kwaliteitverhouding kan aanbieden aan een grotere groep consumenten. Een groepsaankoop zorgt voor een goed product tegen een scherpe prijs. Die scherpe prijs komt er omdat de grote van de groep de kost per installatie doet dalen.

Inschrijving & verloop
Sinds 1 september en tot en met 4 oktober 2016 kunnen West-Vlamingen zonder verplichtingen inschrijven op die groepsaankoop. Op 5 oktober wordt dan de leverancier met het beste bod geselecteerd. Daarna, op 24 oktober 2016 mag eenieder die zich inschreef voor de groepsaankoop, een persoonlijk voorstel per mail verwachten. Wie intekende op de groepsaankoop, heeft dan tot 5 december de tijd om al dan niet te beslissen over effectieve aankoop. De leverancier zal daarop trachten de zonnepanelen voor 1 juni 2017 bij alle deelnemers van de groepsaankoop te installeren.

Bijdragen tot een beter leefmilieu
Zonlicht is gratis en is daarom een efficiënte manier om energie te voorzien. Door zelf energie op te wekken is er minder nood aan fossiele brandstoffen, een lagere CO²-uitstoot en dragen we bij tot een duurzame toekomst en een beter leefmilieu. Op basis van de kostprijs van zonnepanelen en de hoeveelheid energie een huishouden nodig heeft, kan berekend worden hoe snel zonnepanelen terugverdiend kunnen worden, en dus ook vanaf welk moment je gratis energie opwekt.

West-Vlaams initiatief
Met deze groepsaankoop wordt er bijgedragen aan de inzet tot meer duurzame en groene energie in West-Vlaanderen. Het gemeentebestuur van Staden zet dan ook zijn schouders onder dit initiatief van de provincie en van EOS (Energiehuis Oostende). Wie zich wil inschrijven kan terecht op www.wijkiezen.be.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met de gemeente Staden, dienst ‘Wonen & omgeving’: ruimte@staden.be.