Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 19.03.2021

Nieuwe vrachtwagen voor technische dienst

Het gemeentebestuur Staden kocht een nieuwe vrachtwagen van het merk VOLVO. Hij komt er ter vervanging van een oude vrachtwagen voor werken aan het openbaar domein en logistieke opdrachten. Naast gebruikscomfort en hoge veiligheidseisen, besteedde het gemeentebestuur ook aandacht aan de duurzaamheid.

(klik op de foto om te vergroten)

De huidige containervrachtwagen van de technische dienst dateerde nog van het bouwjaar 1996 en was aan vervanging toe. Het gemeentebestuur kocht daarom een nieuwe vrachtwagen van het merk VOLVO, type FE 250, voor 108.829,50 euro inclusief btw. Dit zwaargewicht weegt 19 ton, heeft een vermogen van 280 paardenkracht (pk).

Hij is voorzien van alle gebruikscomfort en veiligheidseisen. Zo zijn er 3 camera’s ingebouwd om de veiligheid rondom het voertuig te garanderen. Alle nodige signalisatie is aangebracht op het voertuig, van rood-wit arcering tot ledknipperlichten. Geen overbodige luxe, gezien de nieuwe vrachtwagen dezelfde functie heeft als de oude: het vervoeren van goederen en bouwstoffen voor werken aan het openbaar domein.

Duurzaamheid weegt mee

Bij de gunning van de nieuwe vrachtwagen werd ook rekening gehouden met de impact op het milieu. Zo werden een vijfde van de gunningspunten toegekend op basis van duurzaamheids- aspecten. De nieuwe vrachtwagen voldoet aan de Euronorm 6D en is daarmee milieuvriendelijker dan de Euronorm 2 van de oude vrachtwagen. Hij is geproduceerd in de CO2-neutrale VOLVO-fabriek in Gent. En bij de bouw wordt veel aandacht besteed aan circulaire economie. Zo kan 90% van het voertuig hergebruikt worden en bestaat de vrachtwagen zelf uit een derde hergebruikte materialen.