Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 13.03.2023

Nieuwe mobiele graafmachine voor technische dienst

(klik op de foto om te vergroten)

Als gemeentebestuur kochten we een nieuwe mobiele graafmachine van het merk Hitachi. Goed voor een aankoopprijs van 212.539 euro. Hij vervangt de bestaande graafmachine van de technische dienst. De nieuwe kraan zal dienst doen voor wegeniswerken, het plaatsen van riolering, graafwerken en tillen van lasten.

De huidige graafmachine van de technische dienst van Staden was aan vervanging toe. Als gemeentebestuur hechten we veel belang aan gebruikscomfort, hoge veiligheidseisen en duurzaamheid. De huidige graafmachine was verouderd en voldeed niet meer aan onze behoeften. Daarom gingen we op zoek naar een waardige vervanger. Het gemeentebestuur schreef een overheidsopdracht uit. De firma Luyckx, verdeler van onder andere graafmachines, uit Izegem kwam uit de bus. De keuze ging uit naar een nieuwe mobiele graafmachine van het merk Hitachi. Goed voor een aankoopprijs van 212.539 euro. De huidige bandenkraan werd overgenomen voor een kleine 25.000 euro en krijgt zo nog een tweede leven.

Wegeniswerken, riolering en graafwerken

De nieuwe kraan doet dienst voor wegenis-, riolerings- en graafwerken en het tillen van lasten. Vier medewerkers volgen een opleiding om met de nieuwe kraan aan de slag te gaan. Zo kunnen we nog vlotter opvolging geven aan werken in eigen beheer.