Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 08.04.2015

Nieuwe aardgasleiding over afstand van 72km

De voorbije weken kwam van verschillende inwoners de vraag waarom er zo’n grote graafwerken aan de gang zijn in onze gemeente, in het bijzonder langs de Ieperstraat en de Grote Veldstraat. De reden daartoe is dat Fluxys, een firma die aardgas transporteert, een nieuwe aardgasleiding aanlegt tussen Alveringem (Westhoek) en Maldegem (Oost-Vlaanderen).

Over een lengte van 72 kilometer zal een nieuwe pijplijn ingegraven worden met een diameter van 1 meter. De bedoeling is om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van aardgas in West-Vlaanderen en in het bijzonder in de regio van Brugge. De pijplijn loopt van Alveringem over Poperinge, Vleteren, Lo-Reninge, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Staden, Hooglede, Kortemark, Torhout, Lichtervelde, Oostkamp en Beernem tot in Maldegem. Door het aanleggen van deze nieuwe pijpleiding ontstaat de mogelijkheid om zich aan het Franse net te koppelen.

Reeds sinds 2010 zijn er contacten tussen de verschillende gemeentelijke administraties en Fluxys om de juiste voorbereidingen te treffen voor deze infrastructuurwerken. Ook eigenaars van gronden waar de graafwerken op plaatsvinden worden als sinds mei 2011 betrokken in het overleg en hebben een persoonlijk aanspreekpunt bij Fluxys om problemen aan te kaarten of vragen te stellen.

Als alles volgens plan verloopt, zal de pijplijn in gebruik genomen worden vanaf eind 2015.

Meer info:
http://www.fluxys.com/belgium/nl-BE/Fluxys%20nearby/CurrentLargeProjects/AlveringemMaldegem/AlveringemMaldegem

Focus-WTV:
http://www.focus-wtv.be/nieuws/nieuwe-gasleiding-moet-bevoorrading-westhoek-verzekeren

foto 2 foto 3 foto 4 foto 1