Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 05.09.2015

Nieuw: techniekacademie in Staden

Vanaf deze maand zal de ‘Techniekacademie Staden’ voor de eerste keer aangeboden worden in onze gemeente. Het initiatief betrekt kinderen van tien tot twaalf jaar op een unieke wijze bij techniek en technologie. Het is voor de gemeente een nieuw initiatief dat in samenwerking met hogeschool Vives met veel enthousiasme gelanceerd wordt.

De Vlaamse arbeidsmarkt kampt al jaren met een structureel tekort aan technische en wetenschappelijke profielen. De gemeente kan immers een belangrijke rol spelen in kinderen vertrouwd maken met techniek. Tussen 9 september en 9 december 2015 (telkens op woensdagnamiddag van 16.30 uur tot 18.30 uur) worden jongeren op een creatieve manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof/elektronica, informatica, bouw en biotechnologie.

De ‘Techniekacademie Staden’ werd gerealiseerd in samenwerking met Horafrost, Tuinen Vuylsteke, Westvlees en ’t Ganzengoed. Andere geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden als partner.

Geïnteresseerden uit het vijfde of zesde leerjaar kunnen zich aanmelden via www.techniekacademie-staden.be. De plaatsen zijn beperkt tot twintig leerlingen. De deelnameprijs bedraagt 70 euro (materiaal en verzekering inbegrepen). Voor een tweede kind binnen hetzelfde gezin bedraagt de deelnameprijs 60 euro. Naast de twaalf voorziene workshops is ook een actief bedrijfsbezoek voorzien en ontvangen de deelnemers een diploma in december.

Voor meer informatie kan je terecht bij mevr. Stien Vincken (sector Vrije tijd) op het nummer 051 70 82 04 of via vrijetijd@staden.be.

Techniekacademie