Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 28.08.2017

NIEUW: barbecueën in het E. Dermautpark

Het heeft enige tijd geduurd, maar de laatste dagen werd het weer echt barbecueweer en ook voor de laatste dagen van augustus zijn de weersvoorspellingen geschikt! Niets dat zo gezellig is als samen met buren of vrienden te genieten van al het lekkers dat een barbecue te bieden heeft. Het gemeentebestuur van Staden steekt graag een handje toe en presenteerde afgelopen zaterdag de eerste publieke barbecue in Staden.

In het hart van Staden en langs de belangrijke toeristische fietsverbinding ligt het E. Dermautpark. Het is de ideale rustplaats voor fietsers en wandelaars, maar vanaf nu ook een plek waar jong en oud kunnen barbecueën in het openbaar. Niet iedereen in Staden heeft een tuin of ruimte in de tuin om gezellig te barbecueën. Voor hen en elkeen die eens in een andere setting wil barbecueën, is er nu de publieke barbecueplaats, aangeboden door het gemeentebestuur van Staden.

Geen reservatie nodig

Van 1 april tot 1 oktober zal het in het E. Dermautpark mogelijk zijn om tussen 11u en 22u in het openbaar te barbecueën. Reserveren is niet nodig. Als hij vrij is kan je hem gebruiken, als hij bezet is kan je hem gezellig delen. Enige voorwaarde is dat de barbecue en de barbecueplaats altijd netjes achtergelaten wordt voor een volgende gebruiker.

Safety first!

Om alles veilig te laten verlopen, werden duidelijke barbecuetips opgehangen naast de barbecue. Ook werden een vuilnisemmer geplaatst, alsook een vuurbestendige emmer om alle resterende assen en kolen in te doen. De komende maand, tot 1 oktober, is hij nog beschikbaar; daarna verdwijnt hij even uit het straatbeeld tot 1 april 2018.

Troeven van park versterken

De plaatsing van de publieke barbecue en picknickbanken is een eerste stap in een ruimere aanpak van het E. Dermautpark. Het gemeentebestuur kijkt momenteel hoe ze de troeven van het park verder kan versterken. Heb je zelf een leuk idee? Laat het dan zeker even weten aan het gemeentebestuur via info@staden.be.

Laat het smaken!