Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 07.07.2021

Kunstgras voor alle voetbalclubs

Om de velden op een efficiëntere manier te kunnen inzetten én op termijn de onderhoudskosten te kunnen drukken, biedt de gemeente Staden de verschillende Stadense voetbalclubs de mogelijkheid om tot 250.000 euro subsidie per club aan te vragen voor de aanleg van een kunstgrasveld.

Onze verschillende Stadense voetbalclubs floreren. Het efficiënt inzetten van hun velden is dan ook een noodzaak. Het structureel tekort aan velden kan opgevangen worden door de aanleg van een kunstgrasveld. Een kunstgrasveld biedt heel wat voordelen: het is nagenoeg steeds bespeelbaar, het droogt sneller, het heeft een gelijkmatige sportondergrond, het zorgt voor een positief sportsentiment,… Tevens staat kunstgras bekend als een duurzaam product door zijn grote slijtvastheid. Een ander groot voordeel is dat, op termijn, de onderhoudskosten een ferme duik naar beneden kunnen maken.

(klik op de foto om te vergroten) foto Joke Couvreur

Als gemeentebestuur wensen we dan ook onze clubs hierbij financieel te steunen. Per club kan hiervoor tot 250.000 euro aan subsidie worden toegekend. Een forse investering voor de gemeente van maximaal 750.000 euro. De gelden zullen beschikbaar zijn in 2022 en kunnen gebruikt worden tot eind 2024. De modaliteiten hieromtrent dienen nog uitgewerkt te worden. Gezien de hoge kostprijs voor een kunstgrasveld zullen de clubs ook hun steentje moeten bijdragen, zo treffen we elkaar in het midden.