Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 26.04.2019

Kleine bedenking gericht aan Ben Weyts

Beste Ben,

Ik lees dat je er voor pleit dat N-VA een breekpunt maakt van het al dan niet komen van een treinstation in Haasrode om al dan niet in de regering te stappen. Een nobel idee… Mooi dat je iets dat hoog op je prioriteitenlijst staat en waar je reeds jaren op lokaal en nationaal niveau voor pleit laat bepalen of je in de regering wil stappen.
Een kleine bedenking echter… Ga je ook niet in de regering stappen als er geen oplossing komt voor het zwaar doorgaand verkeer op de N36? Een heikel item waar je onder andere de inwoners van Staden reeds jaren in de steek laat. Ook hier betreft het een thema die reeds jaren aansleept, de problematiek werd zelfs erkend door de verkeersexperts van jouw kabinet. De tolheffing die je invoerde op de N35 heeft, zoals ik je had voorspeld, als gevolg dat er nog meer zwaar verkeer naar de N36 uitwijkt en door dorpskernen zoals deze van Staden raast. Op vandaag is er nu ook op de N36 een kilometerheffing waardoor we terug bij af zijn en de leefbaarheid in het centrum van Staden bijgevolg nog steeds niet verbeterd is.
Ik hoop dan ook dat je niet alleen de mensen uit Haasrode en omstreken maar ook de inwoners van Staden en omstreken de belofte kan doen dat je niet in de regering stapt zonder dat er een oplossing in zicht is voor de N36 die zwaar te kampen heeft met het zwaar doorgaand verkeer.

Alvast veel dank en veel succes bij de aanstaande verkiezingen.
Francesco