Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 17.04.2015

Inleefdag tuinbouw bij Frani Fleur

Vorig jaar, op 17 november, had ik mijn eerste inleefdag als boer Francesco bij Cindy Vandewaeter en Patrick Devolder, twee landbouwers in Staden. Vandaag vond inleefdag nummer twee plaats en kwam ik de dag door als tuinbouwer Francesco. Mijn gastheren van vandaag waren Steven en Frans Depoorter van Franli Fleur uit Westrozebeke.

Hoewel de temperatuur buiten in vergelijking met de voorbije dagen toch wat gezakt was, bleek het in de serres toch nog aangenaam warm te zijn. Dat in combinatie met de zeer arbeidsintensieve dagtaak van sierplanten verzorgen, bijknippen en klaar maken voor een levering, maakte er een gevulde dag van.

Mijn respect voor de Vlaamse tuinbouwers was al groot, maar op een dag als vandaag groeit het nog eens des te meer. Sierteelt en tuinbouw in het algemeen is een intensieve sector, die ook bijzonder belangrijk is voor onze gemeente, regio en provincie. Zo werkt de stad Roeselare momenteel plannen uit voor een glastuinbouwzone nabij de verbrandingsoven van Mirom.

Toegegeven, na een dag plantjes bijknippen, plantjes selecteren en klaar maken voor bestellingen en na enkele leveringen te doen met Frans aan groothandels in de buurt, kan ik spreken van een geslaagde en zeer boeiende inleefdag. Bedankt aan de familie Depoorter en hun seizoenarbeiders voor hun warme onthaal.

unnamed (1) unnamed

– Samen met Steven, Frans en twee seizoensarbeiders bij Frani Fleur –
– Foto’s met dank aan JCR –