Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 23.12.2014

Iedereen BlueAssistant!

Vlaanderen telt ruim 660 000 personen die het moeilijk hebben met het lezen van gangbare communicatie of het formuleren van een eenvoudige vraag. Dat weerhoudt hen er maar al te vaak van om zelfstandig en met vertrouwen deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Ze mogen of kunnen enkel onder begeleiding op pad of blijven door die communicatieve drempels liever thuis.

Gisteren liet ik mij registreren als BlueAssistant en daar had ik alle redenen voor. Het BlueAssist-icoon is een internationaal erkend icoon dat een houvast biedt aan mensen die het moeilijk hebben om een eenvoudige vraag te stellen aan een medeburger. Denk hierbij maar aan mensen met een verstandelijke beperking, beginnende dementie of een taalbarrière. Zij kunnen met behulp van BlueAssist, een eenvoudig hulpmiddel, beroep doen op de goede burgerzin.

De gebruikers van BlueAssist verder op weg helpen, geeft je een goed gevoel want je krijgt een dankjewel omdat je de weg hebt getoond, geholpen hebt bij het oversteken, de juiste bestelling of documenten hebt gegeven. Je geeft mensen de kans om dagelijkse dingen alleen te durven doen zoals boodschappen doen, een CD kopen, de bus nemen,…

Registreer je daarom vandaag nog als BlueAssistant via www.blueassist.eu en help mensen verder op weg.

Alvast bedankt voor jouw hulp!