Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 09.04.2021

(H)eerlijk Staden, de kortste weg naar lokale teelt

Met de campagne (H)eerlijk Staden toont Staden haar inwoners de kortste weg naar producten geteeld op Stadense bodem. Bij de lokale landbouwer of sierteler krijg jekwaliteit, maar ook het milieu en de lokale economie varen er wel bij. Om die duurzame keuze te belonen, verloot het gemeentebestuur per deelnemende producent een Stadenbon van 50 euro. Zo trekt het gemeentebestuur verder de kaart van duurzaamheid.

Staden is een landelijke, groene gemeente. Grote troeven die het gemeentebestuur verder wil versterken. Onder de noemer (H)eerlijk Staden promoot Staden daarom de korte keten, waarbij de kweker rechtstreeks verkoopt aan de verbruiker. Zo kan de landbouwer of sierteler zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. In ruil krijg je verse en kwaliteitsvolle producten met liefde geteeld, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. De consument geeft met zijn lokale aankoop het milieu, de eigen gezondheid en de gepassioneerde landbouwers en siertelers een duwtje in de rug.

Overzicht van lokale producenten

Het gemeentebestuur deed een oproep bij enthousiaste Stadense producenten die mee hun schouders onder deze campagne willen zetten. Meer dan 15 lokale producenten tekenden al in. Nog tot 20 april kunnen geïnteresseerde landbouwers of siertelers zich aanmelden via www.staden.be/korteketen of 051 70 82 01.

In de eerste week van mei krijgt elke inwoner vervolgens een brochure in de brievenbus. Daarin vinden ze alle geregistreerde lokale aanbieders met een overzicht van hun producten en verkooppunten. De boodschap van het gemeentebestuur is duidelijk: ga voor lokale teelt en steun de producent in jouw buurt! Een duurzame keuze die het gemeentebestuur wil belonen.

Win win win

(klik,op de foto om te vergroten)

Breng je een bezoekje aan de producenten uit de brochure? Dan maak je kans op één van de Stadenbonnen, dé lokale cadeaubon bij uitstek, ter waarde van 50 euro. En per producent verloot het gemeentebestuur één Stadenbon. Hoe meer lokale verkooppunten de inwoners bezoeken, hoe groter de kans dat ze een bon in de wacht slepen. Ze kunnen daartoe één van de deelnamestroken invullen uit de brochure en voor 5 september deponeren in de wedstrijddoos bij het bijhorende verkooppunt.

Op 15 september maakt Staden de winnaars bekend via www.staden.be en de Facebookpagina van gemeente Staden. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht