Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 01.04.2016

Gloednieuw: Stadense horeca startersgids

Wie vandaag wil starten in de horeca wordt vaak geconfronteerd met een pak papieren, heel wat wetgeving en blijft vaak nog met een pak vragen zitten. Het gemeentebestuur van Staden wil startende horecamensen ondersteunen door hen maximaal te informeren aan de hand van de gloednieuwe horeca-startersgids die gisterenavond werd voorgesteld.

Over één ding zijn we het met ons allen eens: de horeca is één van de mooiste sectoren van ons land. Of je nu een hotel, restaurant of café verkiest, de horeca-uitbaters doen er alles aan om je een gezellige dag/avond te geven en met een goed gevoel huiswaarts te laten keren.

Starten in de horeca is minder evident dan vroeger. Je moet een echte ondernemer zijn met een hart voor de horeca. Gelukkig zijn er nog heel wat mensen die deze uitdaging aangaan. Ook onze gemeente kent verschillende horecazaken. Voor deze (beginnende) ondernemers biedt de horeca-startersgids een overzicht van A tot Z. De gids maakt (toekomstige) horeca-uitbaters wegwijs in alle verplichtingen, zoals voedselveiligheid, toegankelijkheid, de witte kassa en eventuele financiële tegemoetkomingen.

De startersgids kan gratis bekomen worden op het gemeentehuis of kan gedownload worden op de gemeentelijke website en is uiteraard niet enkel beschikbaar voor startende horeca-uitbaters. Ook ervaren horeca-uitbaters kunnen de gids bekomen om te verifiëren of ze met alles in orde zijn. Daarnaast staat ook de dienst Wonen & Omgeving ter beschikking van iedereen die nog bijkomende vragen zou hebben.

Contactgegevens: Ellen Debever (ruimte@staden.be of 051 70 82 01)

horeca-startersgids

– Foto by JCR –