Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 05.12.2017

Geslaagd en inspirerend ALDE-congres

Voor het tweede jaar op rij maakte ik afgelopen weekend deel uit van de Open Vld-delegatie op het congres van de Europese liberalen. ALDE (Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa) is de vierde grootste fractie in het Europees Parlement en brengt jaarlijks alle nationale liberale partijen samen op het ALDE-congres. Net als vorig jaar in Warschau was ook het congres van dit jaar in Amsterdam zeer interessant en inspirerend.

IMG_3696Tijdens zo’n groot congres, met delegaties van praktisch alle liberale partijen binnen de Europese Unie, kunnen heel wat contacten gelegd worden en vooral ook ideeën en opinies uitgewisseld worden tijdens plenaire vergaderingen, workshops of individuele gesprekken. Zo had ikzelf zeer boeiende contacten met onder andere de Nederlandse premier Mark Rutte en zijn Luxemburgse collega Xavier Bettel.

De woorden van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten vatten het congres mooi samen: “Europe has to be a Europe about the people, progress and peace.” Een conclusie die breed gedragen werd door de aanwezigen en uiteraard ook door mezelf.

IMG_3606 IMG_3678 IMG_3599 IMG_3687 IMG_3589