Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 28.06.2021

Gemeente koopt woning naast AC/DC

De gemeente gaat over tot de aankoop van de woning vlak naast het gemeentehuis en dienstencentrum AC/DC in de Hospitaalstraat. De gemeente zal het gebouw renoveren en daarna verhuren aan de politiezone Arro Ieper. Vanaf 2023 zou hier het nieuwe lokale politiecommissariaat komen. “Deze opportuniteit om hier alle diensten te centraliseren mochten we niet laten liggen”, aldus burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

Foto Stefaan Beel (klik op de foto om te vergroten)

De lokale politie huist al jarenlang in het politiecommissariaat langs de Passendalesteenweg in de Stadense deelgemeente Westrozebeke. Het gebouw, dat eigendom is van de politiezone Arro Ieper, is verouderd en het is de bedoeling dat de site in de toekomst wordt verkocht. De gemeente ging samen met de politiezone Arro Ieper op zoek naar een nieuw onderkomen voor de lokale politie. “Uiteindelijk diende er zich een enorme opportuniteit voor. De woning vlak naast het AC/DC in de Hospitaalstraat kwam te koop te staan. We kregen van de eigenaars als eerste de kans om een bod uit te brengen. We mochten deze kans niet laten liggen. Op deze manier kunnen we verschillende diensten centraliseren en is het ook voor de burger duidelijker waar men precies moet zijn”,aldus burgemeester Francesco Vanderjeugd.

De gemeenteraad keurde donderdagavond 24 juni 2021 de aankoop van de woning goed. De aankoop van de woning zelf bedraagt 260.000 euro. De renovatiewerken en de aanleg van de omgeving kost nog eens 180.000 euro extra. “Het is de bedoeling dat we het gebouw met de gemeente onder handen nemen en het daarna verhuren aan de politiezone. We hopen het nieuwe lokaal politiecommissariaat te kunnen openen in januari 2023”, aldus Vanderjeugd.