Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 19.03.2018

Francesco Vanderjeugd lijsttrekker Open Vld Staden

– persbericht – Het bestuur van Open Vld Staden besliste dat Francesco Vanderjeugd hun lijsttrekker wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van dit najaar. De huidige burgemeester wil verder bouwen op de realisaties van de voorbije bestuursperiode. “In de paasvakantie starten we met de ‘Wil je jouw ei kwijt’-actie waarbij alle inwoners uitgenodigd worden om feedback te geven op wonen, werken en vertoeven in Staden,” aldus Francesco Vanderjeugd.

“Het gemeentebestuur heeft het niet bepaald gemakkelijk gehad de voorbije zes jaar, denk maar aan in eerste instantie aan de politieke impasse en de aanhoudende en vaak ongenuanceerde kritiek van de CD&V-oppositie,” opent Francesco. “Ja deze ploeg heeft fouten gemaakt en ook als mens heb ik even heel diep gezeten door alles wat zich afspeelde, maar daar hebben mijn collega’s in het gemeentebestuur en ikzelf veel uit geleerd. De grootste troef is dat we leren uit onze fouten, naar elkaar luisteren en rekening houden met elkaar.”

LijsttrekkerVLD6Francesco lijsttrekker

Het bestuur van Open Vld Staden bevestigde haar vertrouwen in Francesco Vanderjeugd en verkoos hem tot haar lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. “Het vertrouwen in Francesco is groot en Open Vld Staden is bijzonder gemotiveerd om samen met hem de campagne aan te vatten,” aldus voorzitter Joeri Deprez.

Sterke ploeg met bestuursambitie

“De lijst van Open Vld Staden is ook effectief af! De lijst is gevuld met mensen die beschikken over serieuze bagage om Staden mee vorm te geven en die het project van Open Vld Staden genegen zijn. Ze zijn trots op het werk dat de voorbije zes jaar afgeleverd werd. Met Stadens talent en tonnen goesting willen we het beleid in onze gemeente naar een nog hoger niveau tillen,” aldus Vanderjeugd.

Iedereen kan zijn ei kwijt bij Open Vld Staden

Over wie waar op de lijst komt te staan wordt bijtijds gecommuniceerd. “Het moet altijd eerst over de inhoud gaan,” stelt Joeri Deprez. Om die reden gaat Open Vld Staden eerst feedback ophalen bij Stadense inwoners, bedrijven en zelfstandigen over hoe het leven, werken en vertoeven is in Staden (geëvolueerd) is en om hen de vraag voor te leggen hoe zij de gemeente verder vorm zouden willen geven.

Wens je Francesco Vanderjeugd zelf eens over de vloer te hebben voor een gesprek over jouw gemeente, neem dan eerstdaags contact op via hallo@openvldstaden.be.

1  2