Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 10.01.2019

Francesco start nieuwe traditie

STADEN/SINT-GILLIS-WAAS 24 jaar jong was Francesco Vanderjeugd toen hij voor het eerst de burgemeesterssjerp van Staden mocht in ontvangst nemen. Hij was daarmee de jongste burgemeester van het land. Na de verkiezingen van oktober laatstleden is deze eer weggelegd voor Maaike De Rudder in Sint-Gillis-Waas, die 25 lentes telt.

Jongsteburgemeester4Francesco wil dit niet ongemerkt laten voorbijgaan en roept daarom een nieuwe traditie in het leven en liet voor deze gelegenheid speciaal een ‘jongste burgemeestersjerp’ maken. Hij bezorgt op dinsdag 8 januari in het gemeentehuis van Sint-Gillis-Waas Maaike de sjerp van jongste burgemeester, die deze dan op haar beurt binnen x aantal jaar kan doorgeven aan de nieuwe jongste burgemeester.
Francesco vindt het belangrijk dat jonge mensen niet alleen gevraagd worden om op een lijst te staan, maar ook daadwerkelijk een mandaat als schepen of burgemeester kunnen en mogen opnemen. Francesco ondervond aan den lijve dat dit soms met vallen en opstaan gepaard gaat maar mits een goede omkadering, een goed team om je heen valt alles uiteindelijk wel in de goeie plooi. Zelf werd hij in zijn eigen gemeente geconfronteerd met heel wat moeilijke situaties de afgelopen zes jaar. Hij zorgde er echter telkens voor dat er een oplossing gevonden werd van het gezond verstand. Dat werd dan ook beloond door de kiezer die Francesco en zijn team op 14 oktober de absolute meerderheid bezorgden. Het is dan ook van het allerhoogste belang dat jonge mensen kansen blijven krijgen maar dat ze ook gesteund worden in datgene wat ze doen en brengen.

Het verslag dat TV Oost kan je hier bekijken: