Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 16.09.2021

Fietsend de Stadense land- en tuinbouwbedrijven ontdekken

Het gemeentebestuur Staden en de provinciale landbouwkamer West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de Stadense land- en tuinbouw in de kijker te zetten. Met de fietstocht ‘Landbouw is Lekker’ ontdekken fietsers tal van bedrijven die een belangrijke rol spelen in de lokale kweek van voeding en sierteelt.

Met de fietsroute ‘Landbouw is lekker’ maken fietsers van dichtbij kennis met tal van landbouw- en tuinbouwbedrijven in Staden. Langsheen een route van 50 kilometer ontdekken ze van dichtbij de link tussen wat op het terrein te zien is en wat uiteindelijk op hun bord of in hun tuin terecht komt.

Lokale teelt in de kijker

(klik op de foto om te vergroten)

De campagne is een initiatief van de Provinciale Landbouwkamer die extra wil informeren over het belang van landbouw in ons dagdagelijkse leven. Een aanbod waar we, het gemeentebestuur van Staden, maar al te graag op intekenden. Het landelijke en groene karakter van Staden zijn troeven die we verder willen versterken. Landbouw is een belangrijk, onmisbaar onderdeel daarvan. Recent hebben we als gemeentebestuur met de campagne ‘(H)eerlijk Staden’ lokale teelt extra in de kijker gezet naar onze inwoners. Deze fietstocht sluit naadloos aan op dat initiatief. We willen inwoners en bezoekers van de gemeente duidelijk maken welke belangrijke rol landbouw speelt in ons leven. Maar bovendien willen we de kortste weg tonen naar lokale teelt. Met een lokale aankoop geven we het milieu, onze eigen gezondheid en de gepassioneerde landbouwers en siertelers een duwtje in de rug. Onderweg geniet je van unieke vergezichten over onze prachtige gemeente. Liefhebbers kunnen de volledige fietsroute downloaden op www.staden.be/fietsen.