Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 02.03.2019

‘Een Vanderjeugd geeft nooit op!’

Op zaterdag 2 maart stelde Open Vld West-Vlaanderen haar lijsten voor het Vlaams parlement en de Kamer voor in Staden. Zelf zette ik me terug van plaats 3 naar plaats 4.

PersconferentieDe aflopende legislatuur heb ik me met volle overgave vanuit het Vlaams parlement ingezet voor de landbouw en de landbouwersgezinnen. Ik hoop van ganser harte dat ik de volgende legislatuur opnieuw mag doen. De vraag die natuurlijk op alle lippen brandt is de vraag waarom ik van plaats 3 naar plaats 4 ben geschoven. Tijdens de provinciale lijstvorming merkte ik dat mevrouw Mercedes Van Volcem een sterke ambitie had om hoog op de lijst te staan. We kwamen wat in een patstelling te staan en daarom heb ik, geheel op eigen initiatief en zonder dat ook iemand maar weet had van mijn plan, mijn plaats afgestaan aan mevrouw Van Volcem. Ik wilde absoluut deze sterke Brugse dame haar ambitie niet doorbreken en haar zeker aan boord houden. Het is een risico die ik neem, maar als partij gaan we vol voor die vierde zetel. Het kadert ook in hoe ik politiek bekijk, politiek gaat niet over een mandaat, politiek gaat over een engagement opnemen, de maatschappij een warm gevoel geven. Onze uitvoerende mandatarissen hebben sterk werk verricht de afgelopen jaren en we hopen dan ook dat de kiezer ons beloont met een vierde zetel. Ik ga alleszins de strijd aan en hoop op alle liberale, maar ook uit andere hoeken, steun uit onze provincie. Tijdens de vorige legislatuur werden we , zoals iedereen wel weet, getroffen door een politieke impasse. Toen sprak ik de woorden: “Een Vanderjeugd geeft nooit op!”. We kwamen er alleen maar sterker uit. Ik durf deze woorden op vandaag herhalen, en hoop dat ze hetzelfde resultaat opleveren…

Mijn tussenkomst kan je hier herbekijken: