Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 07.05.2015

Een nieuwe generatie koolplantenkwekers in Westrozebeke

Onlangs bracht ik een bezoek aan de Plantenkwekerij Blomme in Westrozebeke. Twintig jaar geleden richtten Gilbert en Lieve Blomme het bedrijf op dat nu verder uitgebouwd wordt door hun schoonzoon Steven Vanheule. Als je het mij vraagt is dat de ideale mix van ervaring en vers bloed, wat zich ook uit in de ontwikkelingen die het bedrijf momenteel doorvoert.

Tijdens de rondleiding die ik kreeg in het knappe bedrijf van Steven en familie, viel me meteen op hoe alle plantjes met een ingenieus systeem voorzien worden van water, mest en gewasbeschermende middelen. Onder het motto ‘De kiem van uw succes’ zet Plantenkwekerij Blomme alles op alles om de meest gezonde en kwaliteitsvolle bloemkool-, spruitkool-, sluitkool-, broccoli- en courgetteplantjes aan te leveren bij de landbouwers.

Alles in het nieuw

Plantenkwekerij Blomme investeerde in de uitbouw van haar serres, maar zette ook in op een nieuwe website (www.pkblomme.be). De website heeft overigens een tof culinair segment: ‘Koolinair’. Op die pagina staan toffe recepten op basis van koolplanten. Ook een nieuw, zelf ontwikkeld softwareprogramma maakt het bijzonder eenvoudig om bestellingen te plaatsen bij Plantenkwekerij Blomme. De bestelling wordt opgevolgd door een automatische orderbevestiging en signaleert of het gamma toereikend blijft voor toekomstige bestellingen.

 rsz_img_6375 rsz_img_6372 rsz_img_6376 rsz_img_6377 rsz_img_6379 rsz_img_6381 rsz_img_6382 rsz_img_6387