Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 24.12.2016

€39.000 korting voor Stadense zwemmers

In oktober 2015 werd het vernieuwde zwembad De Amfoor in Moorslede officieel geopend. Ten voordele van haar inwoners participeert de gemeente Staden actief in het zwembad . Gisteren werd tijdens een persmoment de balans opgemaakt sinds de heropening van de Amfoor. In totaal konden het voorbije jaar 26.000 zwembeurten van Stadenaars genoteerd worden.

De gemeente Staden koos er samen met Zonnebeke voor om actief te participeren in het zwembad De Amfoor in Moorslede. In eerste instantie doet het gemeentebestuur dat om de Stadense leerlingen de mogelijkheid te bieden om verder aan schoolzwemmen te doen. Maar ook ten voordele van de recreatieve zwemmers wenste het gemeentebestuur zich te engageren. Op die manier kunnen ook zij meegenieten van een modern zwemcomplex. Na één jaar evalueerden het gemeentebestuur deze participatie en slaagde het erin om de vooropgestelde doelstellingen te behalen.

26.000 zwembeurten = €39.000 korting

Door de participatie van Staden (jaarlijks €50.000 voor de exploitatie) kunnen de inwoners van onze gemeente gebruik maken van een goedkoper zwemtarief. Gemiddeld betaalt een Stadenaar 1,5 euro minder dan het gewone tarief voor een zwembeurt. In een jaar tijd werden ruim 130.000 zwembeurten verkocht aan de kassa van het zwembad De Amfoor. Meer dan 26.000 zwembeurten, ofwel 20% van alle gebruikers, waren door Stadense inwoners besteld. Samen konden zij zo rekenen op €39.000 korting om te gaan zwemmen.

Ook op het aanbod van schoolzwemmen werd door de Stadense scholen gretig ingegaan. Eén op vier schoolzwemmers komt uit Staden. Dat komt overeen met 7.745 zwembeurten tijdens het voorbije jaar.

De investering die Staden hier deed heeft niet alleen financieel zijn rendement voor de Stadenaars, ze is ook een succes van een zeer geslaagde intergemeentelijke samenwerking op het vlak van sportinfrastructuur. Uniek in Vlaanderen!

De Amfoor 1 jaar participatie