Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 21.04.2015

Dienstencentrum ’t Scharnier verhuisd naar SWOK

Gisteren werd over de middag de tijdelijke nieuwe locatie voor ons gemeentelijk Dienstencentrum ’t Scharnier feestelijk geopend. Het dienstencentrum verhuisde van de site Home Sint-Jan naar het SWOK in afwachting van de opbouw van het nieuw administratief centrum in Staden dat er – indien alles volgens plan zal verlopen – binnen drie jaar zou moeten komen. Het dienstencentrum ‘t Scharnier zal daarin een vaste locatie krijgen.

Sinds gisteren is iedereen dus meer dan van harte welkom in het SWOK. Het OCMW vangt er niet alleen inwoners op die het minder breed hebben of die weinig tot geen sociaal contact hebben en geconfronteerd worden met eenzaamheid, maar is er voor de brede bevolking. ’t Scharnier heeft niet alleen de sterkte van eenzame mensen uit hun sociaal isolement te halen, maar biedt in haar sociaal restaurant ook betaalbare maaltijden aan, beschikt over een cafetaria en een PC-lokaal en biedt tal van activiteiten aan voor de bezoekers.

Volgens Aline Pauwels van het OCWM is momenteel zeker sprake van een verbetering gezien de accommodatie veel moderner is. Ook op het vlak van beschikbare ruimtes heeft ’t Scharnier zeker niet moeten inboeten. Ook in het nieuw administratief centrum, waarvan de bespreking van de plannen op de agenda staat van de gemeenteraad van 30 april, is een aparte cafetaria en een polyvalent leslokaal voorzien voor ’t Scharnier.

Meer info over de werking van ’t Scharnier vind je via onderstaande link: http://www.staden.be/WWW/gemeente/ocmwenwelzijn/5771.html

foto 1 foto 2 rsz_dsc_7860