Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 30.11.2017

Decoratie voor VIEF-voorzitter & ondervoorzitter

Voorzitter Jenny Vandamme en ondervoorzitter Victor Moerkerke werden gisteren gedecoreerd door het provinciebestuur van West-Vlaanderen voor hun decennialange vrijwillige inzet voor seniorenorganisatie VIEF Staden. Na respectievelijk 28 jaar en 30 jaar de dagelijkse organisatie van VIEF Staden te hebben getrokken, gaven ze gisteren de fakkel door aan hun opvolgers Martine Vanoplynus (voorzitter) en Gilberte Saelen (ondervoorzitter). Dankjewel voor jullie inzet Jenny en Victor!

Zowat elke West-Vlaamse gemeente heeft zijn eigen VIEF-afdeling. Het is een vereniging voor senioren in samenwerking met de Liberale Mutualiteit. Iedereen die 50 jaar of ouder is kan lid worden, zonder meer. Je hoeft enkel je lidkaart aan te vragen en komt naar de activiteiten die jou aanspreken. In Staden zijn dat er overigens twee per maand: één kaarting en één speciale activiteit, doorgaans een daguitstap.

Nieuwe voorzitter en ondervoorzitter

In 2017 telde de Stadense VIEF-afdeling maar liefst 233 leden. Dat VIEF zo groot geworden is, is mede de verdienste van Jenny Vandamme en Victor Moerkerke die de voorbije drie decennia aan het hoofd stonden van het VIEF-bestuur. Gisteren, na al die jaren van vrijwillige dienst, gaven ze de fakkel door aan hun opvolgers Martine Vanoplynus en Gilberte Saelen.

Die overdracht gebeurde tijdens de jaarlijkse feestmaaltijd in De Gouden Hoorn in aanwezigheid van West-Vlaams gedeputeerde Carl Vereecke (Open Vld). Hij decoreerde Jenny en Victor namens de provincie West-Vlaanderen en dankte hen voor hun tomeloze inzet. Ook ikzelf, als burgemeester van Staden, wenste hen gisteren persoonlijk te bedanken.

Zelf lid worden?

Ben je zelf 50+ en heb je ook zin om lid te zijn van zo’n openhartige en warme seniorenvereniging? Aarzel dan niet en neem contact op met het VIEF-bestuur via vief.staden@gmail.be.

Vief10 Vief11 Vief13 Vief15 Vief18 Vief19