Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 05.04.2019

De West-Vlaamse doeners op verrassende manier vereeuwigd

Vandaag, vrijdag 5 april startte ik samen met Open VLD West-Vlaanderen de campagne op.
Geen klassieke campagne maar een Ode aan de West-Vlaamse doeners, de West-Vlaamse doenders want West-Vlaanderen heeft zijn eigen dialect en “alsoan deure doen” is er een vaste uitdrukking.

Wie zijn die doenders?
Dat zijn alle West-Vlamingen die vroeg opstaan en laat gaan slapen omdat ze dingen beter willen maken. Mensen die weleens vloeken, maar bij wie opgeven niet in het woordenboek staat. Het zijn al die doenders, de vrijwilligers, de ondernemers, de mantelzorgers, de man aan de kassa, de leraars, de bakkers, de bouwvakkers en de voetbaltrainers die ervoor zorgen dat we met West-Vlaanderen vooruitgaan.

Hoe gaan we die Ode brengen?
Met alle 66 kandidaten van Open Vld West-Vlaanderen (lijsten Kamer, Vlaams en Europa) gaan we samen een fictiereeks maken. Die reeks heet “De Doenders”. De reeks laat 8 West-Vlaamse doenders hun verhaal vertellen in 8 afleveringen. Binnen een fictief verhaal komen deze 8 mensen met elkaar én een hele hoop andere doenders in contact. Een reeks met humor en spanning, zoals goede fictie betaamt. Om die 8 doenders te vinden, geven we alle West-Vlamingen de kans om zich in te schrijven. Vanaf vandaag kunnen ze zich op dedoenders.be registreren om geselecteerd te worden. Ze krijgen hiervoor exact 1 week de tijd.

dedoenders2Naar welke karakters zijn we onder meer op zoek?
Iedere West-Vlaming die zichzelf als een doener ziet, mag zichzelf of een ander kandidaat stellen. Een gepensioneerde werkbij die bezig wil blijven. Een jonge sporter/ster die zijn/haar droom probeert waar te maken. Iemand die succesvol jongleert tussen familie, werk en vereniging, …

Het verloop van de ode.
Vandaag, vrijdag 5 april, werd de eerste scène van de reeks opgenomen. Een scène waar jullie allen deel van uitmaakten. Zo ook willen we de evolutie van de reeks en het platform dedoenders.be met iedereen delen. Op zaterdag 13 en zondag 14 april vinden castings plaats waarbij we een beperkte groep doenders selecteren. Op vrijdag 19 april kiest een jury de 8 finale kandidaten. Begin mei vinden de opnames van de reeks plaats. Tussen 13 en 25 mei zenden we de 8 afleveringen exclusief uit op dedoenders.be en het slot zal op zaterdag 25 mei te zien zijn op een speciale locatie.
Opgelet. Al onze 66 kandidaten zullen te zien zijn in de reeks, maar in een bijrol. Het zijn de 8 doenders, de acht gewone West-Vlamingen, die de hoofdrol zullen spelen. Alle 64 West-Vlaamse gemeenten komen eveneens kort aan bod. Op die manier staan die 8 mensen symbool voor alle West-Vlamingen. Op een moment waarop de kopstukken van andere partijen zichzelf op een pied de stal zetten, brengen wij 8 gewone West-Vlamingen. Aan de hand van hun verhalen, hun dagelijkse beslommeringen gaan we inhoudelijke voorstellen doen om het leven van alle West-Vlaamse doenders beter te maken. Met een concreet programma gaan we hen een duw in de rug geven, en een helpende hand reiken.

Blijf het alvast volgen op www.dedoenders.be

Focus-wtv maakte volgend verslag: