Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 21.11.2014

Dag van de Ondernemer van Unizo

Op 21 november stak ik mijn handen uit de mouwen in het kader van ‘Dag van de Ondernemer’ van Unizo. Ik ging langs bij Achille Bicyles uit Pittem. Daar was ik aangenaam verrast van de dynamiek die het bedrijf uitstraalde. Een echte niche binnen een bestaande fietsenmarkt uitbouwen is geen evidentie, zeker niet als je voor de keuze staat om te stoppen of om totaal iets nieuws te proberen.

Toch koos de familie Oosterlinck resoluut voor een nieuwe uitdaging en switchte het naar de markt van retrofietsen. De portie lef die zoon Peter Oosterlinck (derde generatie) samen met zijn broer Tom, vader Jan & moeder Caroline uitdragen is echt aanstekelijk! Als ondernemersfamilie tonen zij, op een bescheiden manier, nog maar eens aan dat KMO’s de ruggengraat zijn van onze economie en zo ook heel wat arbeidsplaatsen creĆ«ren. Innovatie en differentiatie zijn echte kenmerken die zij hanteren.

Zuurstof geven aan zij die willen groeien is dan ook meer dan noodzakelijk. We moeten blijven investeren in ondernemende families zoals de familie Oosterlinck, en hen alle ruimte geven om volop te kunnen ondernemen!

Ter info: De naam Achielle Bicyles is afgeleid van Achiel, grootvader van Peter en Tom, fietsenmaker en tevens de stichter van het bedrijf in 1946. Hoe retro is dat niet?! Schitterend! J