Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 19.09.2014

Dag van de Landbouw

Een kleine week voor Dag van de Landbouw lanceerde Canvas in het programma Panorama een zeer spraakmakende documentaire onder de naam “De prijs van goedkoop eten”. In de documentaire wordt aangetoond hoe producenten en in het bijzonder land- en tuinbouwers moeten omgaan met de constante druk van zo goedkoop mogelijk produceren. Zelf steek ik hen zondag alvast een hart onder de riem tijdens Dag van de Landbouw.

Commissie

Sinds deze week weet ik met welke parlementaire commissies ik belast ben namens mijn partij Open Vld. Zo zal ik – zoals ik voor de verkiezingen gehoopt had – onder meer deel uitmaken van de commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling. Vlaanderen heeft een rijke geschiedenis in de land- en tuinbouw en moet die koesteren. Onze samenleving heeft er alle baat bij om haar boeren te soigneren en ik wil niets liever dan daar een rol in spelen.

Dag van de Landbouw

De jaarlijkse Dag van de Landbouw die dit jaar doorgaat op zondag 21 september komt volgens mij niet te laat. De reportage van Panorama heeft veel commotie veroorzaakt en ongerustheid opgewekt. Hopelijk zet het ook effectief de dingen in beweging. Als Vlaams commissaris voor Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling wil ik alleszins mijn bijdrage doen.

Aanstaande zondag, naar aanleiding van de 31e Dag van de Landbouw, zal ik het tuinbouwbedrijf van de familie Segaert-Himpe (Sint-Andries, 10u) en het landbouwbedrijf van de familie Vandecandelaere-Tolpe (Moorslede, 14u) bezoeken. Ik hoop op een grote opkomst voor alle land- en tuinbouwbedrijven en nodig dan ook iedereen uit om mij te vergezellen in een rondleiding.

Meer info is terug te vinden op www.dagvandelandbouw.be.