Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 02.10.2015

#curieuzeneuzeweek in Heilig Hart Ieper

Het zal jullie nog niet ontgaan zijn, op zaterdag 5 december organiseren VTM, Q-Music en Belfius de eerste Rode Neuzen Dag om geld in te zamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Echter, in het Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart in Ieper wordt dit jaar al voor de tweede keer een gelijkaardige campagne georganiseerd, niet om geld in te zamelen, wel om mensen uit de streek vertrouwd te maken met hun werking en in het bijzonder met het winkeltje ’t Eén en ‘t Ander.

Deze namiddag bracht ik, op uitnodiging van Stadenaar Charlotte Robberecht die er werkt als ergotherapeut, een bezoek aan het Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart in Ieper. Charlotte werkt dagelijks samen met mensen die psychisch kwetsbaar zijn en die nood hebben aan therapeutische begeleiding.

’t Eén en ‘t ander

Tijdens die sessies gaan de patiënten vaak aan de slag met hun handen en kunnen ze hun gevoelens kwijt in dingen die ze zelf maken. Wat gemaakt wordt, wordt ook aangeboden in een winkeltje van het Heilig Hart: ’t Eén en ’t Ander. De fotocampagne die op dit moment loopt, wil inwoners van Ieper en omstreken kennis laten maken met het winkeltje en de drempel om effectief eens binnen te gaan, verkleinen. Ik deed vandaag alvast mijn deel en nodig iedereen graag uit om een bezoekje te brengen aan deze prachtige winkel met een gigantische maatschappelijke meerwaarde.

Meer info:
www.facebook.com/teenentanderieper

foto 1 foto 2