Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 22.06.2018

Centrum Staden in een nieuw groener kleedje

 

SchetsHet Guido Gezelleplein werd onlangs heringericht met nog meer aandacht voor een groene omgeving. Onder een stralend zonnetje mocht Francesco samen met de leden van het college, de ontwerper en de aannemer op donderdag 21 juni het lint doorknippen en de “nieuwe” markt officieel voor geopend verklaren.
“We investeerden om en bij de 300.000 euro voor deze eerste fase van een ruimer masterplan”, aldus Francesco. “Dat plan toont onder meer ook een fontein op de markt en een vernieuwde oversteek ter hoogte van het gemeentehuis. Nu hebben we de omgeving voor en rond de kerk dankzij aanplantingen, plantvakken, banken… opgefrist en omgevormd tot een aangenaam verblijfsplein in plaats van de parking die het vroeger was. Pas binnen enkele maanden zal je het volledige effect zien als alle beplanting volledig tot zijn recht komt. Ook de straatarmaturen van de openbare verlichting zullen nog vervangen worden, Eandis heeft daar omtrent evenwel een kleine achterstand weg te werken. Wegneembare paaltjes voorkomen dat het verkeer nog achter de kerk doorrijdt. Zo voorkomen we sluipverkeer richting Kortemark.
De wekelijkse markt is terug, nadat ze tijdens de werken tijdelijk naar de parking van het SWOK verhuisden, maar de marktkramers staan voortaan enkel nog achter de kerk en aan de kant van de Bruggestraat. Zo voorkomen we dat er nog auto’s door de wekelijkse markt rijden, er parking is en is de markt zichtbaarder voor wie vanuit richting Roeselare komt.”

Opening markt

(Foto Joke Couvreur, klik op de foto’s om te vergroten)