Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 28.06.2016

Recordopbrengt voor Lakosta For Charity

Afgelopen vrijdag was ik te gast bij vzw De Witte Berken om het bedrag dat ik tijdens de Lakosta For Charity 2016 bijeengelopen heb, te overhandigen aan zowel vzw Glek als vzw De Witte Berken zelf. De 8e editie van Lakosta For Charity bracht een recordopbrengst van €7500 op en vrijdag had ik de eer om dat geld persoonlijk te overhandigen aan de directie van beide vzw’s.

vzw De Witte Berken leerde ik beter kennen tijdens een VOKA-stage in de zomer van 2015. De bijzondere jeugdzorg heeft me altijd nauw aan het hart gelegen en mijn bezoek aan De Witte Berken liet dan ook een diepe indruk op me na. De warme omgeving, de medewerkers en de directie, allen dragen ze bij tot een mooie en hartverwarmende voorziening waar jongeren (0 tot 21 jaar) zich maximaal kunnen ontplooien en kunnen voorbereiden op zelfstandigheid of een terugkeer naar de gezinssituatie. Het ingezamelde geld (€5000) zal gebruikt worden om de buiteninfrastructuur te finaliseren.

Naast vzw De Witte Berken zamelde ik dit jaar ook €2500 in voor “mijn petekind”, vzw Glek. Sinds vorig jaar ben ik peter van die hartverwarmende organisatie die voor kinderen, die (tijdelijk) in een voorziening zoals vzw De Witte Berken verblijven, speciale en onvergetelijke activiteiten organiseert. Het voor hen ingezamelde geld (€2500) zal gebruikt worden om kinderen volgend jaar een gratis concert van K3 in Oostende aan te bieden.

Volgend jaar zijn we reeds toe aan de 9e editie van Lakosta For Charity.

Meer info:
www.dewitteberken.be
www.glek.be
www.lakostaforcharity.be

1 3

-Foto’s by Patrik Zoutard-