Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 12.11.2015

Afbraak voormalig home Sint-Jan aangevat

Deze voormiddag werd, met de sloop van het voormalige rusthuis Sint-Jan in de Ieperstraat, een zoveelste stap gezet in de bouw van een nieuw administratief- en dienstencentrum voor onze gemeente. Bedoeling is om de sloopwerken, die ik persoonlijk mocht aanvatten (zie video), eind dit jaar afgerond te hebben, opdat de effectieve bouwwerken in het voorjaar van 2016 zouden kunnen aanvatten. Als alles volgens schema verloopt zou het nieuw administratief- en dienstencentrum klaar moeten zijn tegen juli 2018.

De slagzin van onze gemeente is ‘Gedreven vooruit’. Het zegt meteen waar we naartoe willen: naar een dienstverlening op maat van onze burgers. De opzet van de nieuwbouw is om daar aan tegemoet te komen en een nog efficiëntere en nog kwaliteitsvollere dienstverlening te kunnen aanbieden aan alle inwoners van Staden. Het nieuwe centrum zal een aanvulling zijn op het digitale aanbod, waarlangs burgers in toenemende mate gebruik van maken om in contact te staan met het gemeentebestuur.

Eengemaakte dienstverlening

Sinds 1 juli 2015 is de dienstverlening van de gemeente en het OCMW samen gehuisvest in het gemeentehuis. Daarmee anticipeert Staden op de door Vlaanderen verplichte eenmaking van de OCMW-diensten en de diensten van het gemeentebestuur, die doorgevoerd zal worden in 2019. Het bestaande gemeentehuis blijkt evenwel te krap en onvoldoende efficiënt, waardoor beide vanaf september 2018 hun plaats zullen hebben in de Ieperstraat.

AC/DC

Momenteel krijgt het project de naam AC/DC mee. Dat verwijst niet naar de fantastische Australische rockband, maar is de afkorting van ‘Administratief Centrum/DienstenCentrum’. De gemeente is nog op zoek naar een nieuwe naam, waarvoor alle suggesties welkom zijn. Wie fan is van de naam AC/DC kan dat ook doorgeven. Eén adres: communicatie@staden.be.

 

rsz_beeld_2