Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 12.04.2017

9e editie van Lakosta For Charity

Komend weekend (zaterdag 15 april) wordt de 24e editie van de LaKoSta halve marathon georganiseerd. Sinds 2009 gaat die gepaard met de ‘Lakosta For Charity’, waarbij Francesco Vanderjeugd geld inzamelt voor goede doelen die aan kinderen gelinkt zijn. Dit jaar loopt Francesco voor vzw Ouders van Verongelukte Kinderen. Elke bijdrage is welkom!

De voorbije twee jaar liep Francesco voor twee goede doelen. In 2015 was dat nog voor De Lovie en Team For Kids, vorig jaar was dat voor vzw Glek en vzw De Witte Berken. Jaar na jaar verbeterde hij het opgehaalde bedrag alsook zijn persoonlijke record op de halve marathon.

Ouders van Verongelukte Kinderen

Dit jaar loopt Francesco voor de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen met wie hij in contact kwam bij gesprekken over verkeersveiligheid in Staden. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen groeide uit het gemeenschappelijk verdriet van enkele ouders die hun kind verloren in een verkeersongeval. De vereniging ondersteunt ouders die dezelfde tragedie moeten ondergaan en brengt lotgenoten in contact met elkaar. Het ingezamelde geld wordt eveneens gebruikt om sensibiliseringsacties van de vzw te financieren.

Ook OVK vaardigt enkele deelnemers af, waaronder gedelegeerd bestuurder Koen Van Wonterghem.

28.000 euro voor 10 goede doelen

De voorbije acht edities samen zamelde Francesco in totaal net iets meer dan 28.000 euro in voor 10 verschillende goede doelen. Francesco zelf dankt dan ook graag de verschillende bedrijven uit de regio voor hun (financiële) steun aan Lakosta For Charity, alsook de particulieren voor hun gulle giften. Allen zijn ze te raadplegen op de website van Lakosta For Charity (www.lakostaforcharity.be).

Wie Lakosta For Charity nog wenst te steunen, kan dat via www.lakostaforcharity.be.

Supporters zijn welkom aan de start (15u) op de atletiekpiste van Staden (bereikbaar via de Bruggestraat) of langs het parcours dat via deze link geraadpleegd kan worden: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/1238136/looproute/lakosta-15-4-2017

lakosta for charity

Foto door Joke Couvreur