Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 23.03.2018

1e steenlegging site Tiendenberg (WRB)

Gisteren werd de eerste steen gelegd van de werken aan de site Tiendenberg in Westrozebeke. Begin dit jaar startten de voorbereidende werken voor de bouw van een nieuwe kantine voor SK Westrozebeke, een polyvalente ruimte en nieuwe buitenschoolse kinderopvang in Westrozebeke. De voorspelling is dat alles eind dit jaar in gebruik genomen zal kunnen worden.

In aanwezigheid van de architect, aannemer, de bevoegde schepenen en heel wat medewerkers van het Stadense gemeentebestuur werd gisteren de eerste steen gelegd van de werken op site Tiendenberg in Westrozebeke. In totaal wordt door het Stadense gemeentebestuur zo’n 1.275.000 euro geïnvesteerd in een nieuwe voetbalkantine van SK Westrozebeke, in een nieuwe polyvalente ruimte en in een nieuwe buitenschoolse kinderopvang voor Westrozebeke. Er wordt ook in een nieuw buitenspeelplein geïnvesteerd.

Gedreven vooruit

Na Staden en Oostnieuwkerke krijgt dus ook Westrozebeke een gloednieuwe buitenschoolse kinderopvang. Daarmee maakt het huidige gemeentebestuur een einde aan de opvang van kinderen in de containers die door het vorige gemeentebestuur als tussentijdse oplossing geplaatst werden. De nieuwe polyvalente ruimte zal dan weer ter beschikking staan van de Stadense verenigingen voor tal van activiteiten.

Door deze drie functies in één te koppelen streven we naar efficiëntie in ons gemeentelijk patrimonium.

Meer info: communicatie@staden.be
Foto’s: Joke Couvreur

©JokeCouvreur10 ©JokeCouvreur2